Projektünkről
Tovább... AZ EFI    

AZ EFI

Az Egészségfejlesztési Irodának (EFI) a Füzesabonyi Egészségügy Központ  ad otthont. Az EFI az épületen belül rendelkezik irodával, rendelővel  és  oktató…

Tovább... Egészségfesztivál Füzesabonyban    

Egészségfesztivál Füzesabonyban

Az egészséges életmód jegyében rendezték meg az 2013 szeptember 7-én Füzes  Egészségfesztivált.  A programsorozat mellett különböző díjmentes egészségügyi szűrővizsgálatokon és…

Tovább... Kampányszűrés a besenyőtelki Rétes Napon    

Kampányszűrés a besenyőtelki Rétes Napon

Az egészséges életmód jegyében rendezték meg az 2013 szeptember 7-én Füzes  Egészségfesztivált.  A programsorozat mellett különböző díjmentes egészségügyi szűrővizsgálatokon és…

Tovább... Felelősséggel az egészségért- Projektnyitó rendezvény    

Felelősséggel az egészségért- Projektnyitó rendezvény

Felelősséggel az egészségért- Projektnyitó rendezvény   2013. december 11-én a füzesabonyi Művelődési Központ adott otthont a projektnyitó rendezvénynek. Dr Csomós…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
A PROJEKT BEMUTATÁSA

A Füzesabonyi Egészségügyi Központ valamint Füzesabony Város Önkormányzata 124 816 179 Ft, az  Európai Unió és a  Magyar Állam által nyújtott támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok megvalósítására. A program a Füzesabonyi Járásban  élők  egészségi állapotának, életminőségének a javítását szolgálja.
CÉLOK:

 

  • A legjelentősebb, idült, nem-fertőző betegségek (szív-érrendszeri-, daganatos) megelőzése. A veszélyes korosztályok kockázatainak csökkentését támogató szolgáltatásokkal, valamint a betegségek korai felismerésével.
  • Az egészséges életmódot támogató pozitív közösségi minták elterjesztése, az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták kialakítása a lakosság és a speciális, magas kockázatú célcsoportok körében.
  • Rugalmas, korszerű szemléletmódot érvényesítő szervezetek hálózatának kialakítása. Egészségterv létrehozása, az egészségfejlesztési tevékenységet végző helyi szervezetek együttműködésének kialakítása.
  • Egészségfejlesztési Iroda működtetése, a háziorvosi alapellátás ez irányú szolgáltatásainak fejlesztése.


A járásban a járóbeteg-szakellátás feladatait a Füzesabonyi Egészségügyi Központ látja el a következő szakrendeléseken: belgyógyászat, fül-orr-gégészet, szemészet, pszichiátria nőgyógyászat, ultrahang, bőrgyógyászat, fogorvosi rendelés, foglalkozás egészségügyi szakrendelés, reumatológia, fizikotherápia, gyógymasszázs, sebészet, traumatológia, urológia, ortopédia, tüdőgyógyászat, gyermekgyógyászat, laboratórium.

A Füzesabonyi Egészségügyi Központ uniós pályázati forrás bevonásával újult meg. 2012 óta korszerű eszközökkel és rendelésekkel gyarapodott, amelynek eredményeként R2 besorolású szakrendelőként működik a járásban.

Partneroldalak

Keresés

Egészségfejlesztési Iroda Füzesabony, FELELŐSÉGGEL AZ EGÉSZSÉGÉRT